Nieuws

Vanaf 1 maart 2024 kun je weer de belastingaangifte invullen voor 2023. Heb jij een beperking of chronische ziekte? En had je hierdoor in 2023 extra zorgkosten of andere kosten? Deze kunnen (voor een deel) via de belasting aftrekbaar zijn.

De geplande Landelijke Contactdag 2024 waarin opgenomen de jaarlijkse ALV is op 29 juni 2024.

Per 1 maart 2024 worden de openingstijden van onze infolijn gewijzigd.

De basisverzekering vergoedt zo'n lidmaatschap bij een patiëntenvereniging niet. En vergoedingen mantelzorgondersteuning in de aanvullende zorgverzekeringen.

Het Centraal Informatiepunt Chronisch Ziek en Werk biedt onafhankelijke, kwalitatieve en ziekte-overstijgende informatie voor mensen met een aandoening of chronische ziekte die willen blijven werken. Het is belangrijk dat deze informatie goed vindbaar is.

Rijksoverheid.nl beschrijft nu wat patiënten die morfine, dexamfetamine of medicinale cannabis op recept gebruiken volgens de wet wél en níet mogen bij verkeersdeelname. Ook beschrijft het hoe zij ervoor kunnen zorgen dat het OM rekening houdt ......

Waar kun je terecht voor de kosten van een goede thuiswerkplek?

Zorginstituut Nederland heeft beoordeeld of neuromodulatie bij 9 aandoeningen die gepaard gaan met chronische pijn, voldoende effectief is om uit het basispakket vergoed te worden.

Sterk de pijnklachten verminderen in het beginstadium van een hernia. Dat is het doel van een onderzoek naar een nieuwe behandelmethode.

Maar... neuromodulatie dreigt uit het basispakket te verdwijnen! De PVVN is een petitie gestart.

Het boek ‘Lieve Help’ van Anna Raymann, al bijna 5 jaar het handboek voor veel mensen met langdurige pijn, is op veler verzoek nu ook als e-book verkrijgbaar.

Doe mee! Met jouw steun maken we een vuist naar de hele keten. Van grondstofleverancier, via fabrikant en groothandel tot de apotheek.

De basisverzekering vergoedt zo'n lidmaatschap bij een patiëntenvereniging niet. Sommige zorgverzekeraars vergoeden wel (een deel) van deze kosten in de aanvullende zorgverzekering.

Voor verschillende onderzoeken heeft Ieder(in) momenteel vragenlijsten open staan. Misschien zijn de vragenlijsten relevant voor uw eigen situatie.

Assistentie regelen bij de NS kan nu ook met de gratis app: Reisplanner Xtra. Telefonisch of via de website boeken is ook nog steeds mogelijk, maar wel op een andere website. Lees meer informatie op de website van de NS

Gratis toegang tot het online programma voor re-integratie. Een praktisch en persoonlijk hulpmiddel *. Zit je ziek thuis en is het de bedoeling of moet/ kun je weer aan de slag via een re-integratietraject? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Momenteel hebben we problemen met het plaatsen van berichten op Twitter. Er wordt hard aan gewerkt om dit op te lossen

Een consultkaart is een keuzehulp voor patiënten en artsen, geïnspireerd op de internationaal bekende ‘Option Grids’. Op een consultkaart staan verschillende behandelopties voor een aandoening of ziektebeeld. Per behandeling staan de belangrijkste vragen

Lang niet iedereen die lid is van een patiëntenvereniging, of dat wil worden, weet dat veel zorgverzekeraars de kosten voor dat lidmaatschap helemaal of deels vergoeden.

De basisverzekering vergoedt zo'n lidmaatschap bij een patiëntenvereniging niet. Sommige zorgverzekeraars vergoeden wel (een deel) van deze kosten in de aanvullende zorgverzekering.

De welbekende Keuzegids Zorgverzekering van de Patiëntenfederatie Nederland is veralgemeniseerd naar een Informatiegids. Waardoor het een naslagwerk geworden is voor mensen die meer informatie willen over zorgverzekeringen.

Staan gezondheidsproblemen je in de weg om je werk te doen? Dan vind je als NVVR lid gratis online hulp bij re-integratie!

En wist u dat u zelf ook een belangrijke rol heeft?

In mei 2016 is de landelijke campagne voor ZorgkaartNederland gestart. In de afgelopen jaren is de website uitgegroeid tot de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg.

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft een website met alle informatie over aanstellingskeuringen. Wanneer mag een keuring wél, en wanneer niet? Handig voor sollicitant én voor werkgever.

Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!