Nieuws

 Vergoeding lidmaatschap voor 201712-12-2016Netwerk voor mensen met een
beperking of chronische ziekteKunnen onze leden hun contributie terugvragen?
Vergoedingen lidmaatschap
 
 
Mensen die lid zijn van een patiëntenbelangenvereniging betalen contributie. Maar wist u dat veel zorgverzekeraars (een deel van) uw lidmaatschapskosten vergoeden? Dit gebeurt via de aanvullende verzekering. De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad heeft samen met de NPCF een overzicht voor u opgesteld.

Veel zorgverzekeraars hebben dit jaar opnieuw een vergoeding van lidmaatschapskosten van een patiëntenvereniging opgenomen. U moet dan wel een aanvullende verzekering hebben die deze kosten vergoedt. Wat u terug kunt krijgen, verschilt per zorgverzekeraar.

Vergoedingen
Sommige zorgverzekeraars betalen jaarlijks de volledige vergoeding van het lidmaatschap terug. Andere zorgverzekeraars vergoeden jaarlijks een gedeelte van de kosten. Daarnaast zijn er zorgverzekeraars die eenmalig een vergoeding geven, dus voor 1 keer.
Helaas zijn er ook zorgverzekeraars die niets vergoeden. Ook deze zorgverzekeraars vindt u terug in het overzicht 2017 'Vergoedingen lidmaatschappen patiëntenverenigingen'.

Collectieve afspraken
Een aantal patiëntenverenigingen heeft voor zijn leden collectieve kortingsafspraken gemaakt met een zorgverzekeraar. Dit betekent dat er andere voorwaarden kunnen gelden voor de vergoeding van lidmaatschapskosten. Deze afspraken zijn niet opgenomen in bijgaand overzicht. Dus vraag altijd bij uw vereniging na of zij aparte afspraken hebben.
 
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!