Nieuws

 Ouders en hun kinderen gezocht voor onderzoek Universiteit Maastricht24-5-2012
Onderzoekers van de Universiteit van Maastricht zijn op zoek naar ouders die samen met hun kinderen willen meewerken aan een onderzoek over chronische pijn. Uit diverse studies die we hebben gedaan blijkt dat meer dan de helft van de kinderen met chronische pijn ook een of beide ouders met chronische pijn heeft. We willen onderzoeken of er een link is en waar deze dan zit. Ook willen we onderzoeken hoe ouders en kinderen denken over pijn.

Wie zoeken wij?
We zoeken ouders waarvan één van hen minstens 6 maanden last heeft van chronische pijnklachten. Daarnaast willen we ook één van hun kinderen onderzoeken. De ouder met chronische pijnklachten heeft een kind dat tussen 12 en 17 jaar oud is. De jongere dient geen last te hebben van chronische pijn, heeft geen chronische ziekte en geen last van dyslexie. De jongere woont bij de ouder met pijn. Nederlands  is de voertaal in het dagdagelijks leven van zowel ouder als kind. Zowel de ouder met chronische pijn als de gezonde jongere worden dus in deze studie onderzocht.

Wat zal u doen tijdens dit onderzoek?
Het onderzoek duurt ongeveer 1 uur waarin zowel u als uw kind een aantal taken uitvoeren. De mogelijkheid bestaat om deelname te laten plaatsvinden op de universiteit van Maastricht of bij de ouders thuis. Als ouder vult u drie vragenlijsten in.

Uw kind zal twee opdrachten uitvoeren en drie vragenlijsten invullen. De eerste opdracht is een computertaak waarbij de jongere gevraagd wordt om zo snel mogelijk de locatie van een stip (rechts of links van het scherm) te vinden. De tweede opdracht is een woordenspel waarbij zo snel mogelijk, na het lezen van een woord, een ander woord opgeschreven moet worden dat met het eerste woord gerelateerd is. Voor jullie gezamenlijke deelname ontvangen jullie een cadeaubon ter waarde van 10 euro.

Hoe kunt u contact opnemen?
Indien u geïnteresseerd bent en aan de voorwaarden voldoet, neem dan contact op via studie.denkenoverpijn@gmail.com. Wij zijn ook dagelijks telefonisch beschikbaar tussen 16 en 21 uur op het nummer (+31)6 200 39 534.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!