Nieuws

 Consultkaart Lage rughernia!16-3-2018

Consultkaart Lage rughernia

Als u naar een arts gaat voor behandeling, heeft u altijd meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Een consultkaart zet alle behandelopties van een specifieke aandoening op een rij. Per behandeloptie staan de belangrijkste vragen en antwoorden in een schema. Dit zijn de meest voorkomende vragen bij andere patiënten.

Maar u kunt natuurlijk ook nog andere vragen hebben. Stelt u deze dan ook vooral aan uw arts. Welke behandeling het beste bij u past, hangt af van wat u belangrijk vindt. Bijvoorbeeld van de risico’s en de bijwerkingen, van uw leefstijl en omstandigheden, van uw beroep en uw wensen.

Een consultkaart zorgt dat u alle behandelopties bespreekt en vergelijkt. Het helpt u en uw arts een gesprek te voeren over welke behandeling het beste bij u past.

Hoe werkt het?

  1. Neem de tijd om de consultkaart rustig door te lezen, of vraag uw arts om het voor te lezen wanneer u dat fijner vindt.
  2. Tijdens het lezen kunt u als u dat prettig vindt direct al aantekeningen maken op de consultkaart, of de vragen die u belangrijk vindt omcirkelen.
  3. Wanneer u de consultkaart heeft gelezen, gaat u die samen met uw arts bespreken. In dit gesprek kunt u de vragen stellen die u nog heeft, en vertellen wat u belangrijk vindt.
  4. De consultkaart mag u mee naar huis nemen. U kunt hier thuis nog eens rustig naar kijken, of dit met familie en naasten bespreken. En in een volgend consult
    op terugkomen met uw arts.

Dit is de link:
http://consultkaart.nl/wp-content/uploads/2018/03/FMS_ck_Lage%20rughernia_2018.01.pdf

Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!