Nieuws

 actie #stopdepillenchaos1-3-2019

Dagelijks horen we in het nieuws verhalen over medicijnen. Of ze zijn te duur, of ze zijn vervuild, of ze zijn er niet. Uit onderzoek weten we dat 1 op de 2 personen bij de apotheek te horen krijgt dat zijn medicijn er niet is. Soms komt het een dag later, soms na een week en soms helemaal niet. In Nederland zijn meer dan 11 miljoen mensen afhankelijk van hun medicijnen. Het maakt voor hen niet uit waarom een medicijn er niet is. Maar dat het er niet is kan het verschil betekenen tussen beter worden of ziek.

Als een medicijn er niet is wijzen fabrikanten, groothandels, apothekers en zorgverzekeraars naar elkaar. Niemand voelt zich verantwoordelijk. En patiënten staan in de kou. #Stopdepillenchaos is een oproep aan al deze partijen. Wij vinden dat zij zich allemaal verantwoordelijk moeten voelen én tonen voor het voldoende leveren van de juiste medicijnen. En dat zij dit doen tegen een redelijke prijs.

Wie moet wat doen?

Lees in ons manifest wat elke partij moet doen om een einde te maken aan de pillenchaos Naar actiepagina: www.stopdepillenchaos.nl 
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!