Nieuws

 Wat is AllesToegankelijk?26-9-2010
Op 3 december 2009 heeft oud-staatssecretaris Jet Bussemaker het informatiepunt AllesToegankelijk gelanceerd en is de website http://www.allestoegankelijk.nl/ live gegaan. Dit informatiepunt is een platform voor iedereen die meer wil weten over bijvoorbeeld de toegankelijkheid van producten en diensten, gebouwen en de openbare ruimte. Maar denk ook aan onderwerpen als gastvrijheid, vervoer en toegankelijke teksten en websites. Bij AllesToegankelijk kunt u vragen stellen, tips, checklist en goede voorbeelden vinden en uw eigen initiatief onder de aandacht brengen. AllesToegankelijk is langs drie wegen te bereiken: via internet, e-mail en telefoon.

In AllesToegankelijk werken ondernemers en mensen met beperkingen samen met kennisorganisaties en overheden. Zij willen de toegankelijkheid van goederen en diensten substantieel vergroten. 25 landelijke organisaties tekenden al een intentieverklaring, waaronder MKB-Nederland/VNO-NCW, VNG, de CG-Raad, Koninklijke Horeca Nederland, Vilans, Accessibility en de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Economische Zaken.

Praktijkvoorbeelden
Er zijn al vele praktijkvoorbeelden die aantonen dat ondernemers en klanten samen belemmeringen kunnen wegnemen. Maar vaak zijn die goede voorbeelden alleen op lokaal niveau of binnen één branche bekend. Toch zijn die voorbeelden het bewijs: het hoeft lang niet altijd kostbaar, ingrijpend of ingewikkeld te zijn om de toegankelijkheid van goederen en diensten te vergroten. Het informatiepunt AllesToegankelijk ontsluit deze informatie en maakt die toepasbaar.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!