Nieuws

 Bericht van het bestuur van de NVVR "de Wervelkolom"29-1-2007
Enige dagen de discussie gevolgd op ons forum, waarbij onze juridisch adviseur reeds diverse malen een reactie heeft gegeven, heeft er toe geleid dat wij besloten hebben een algemeen bericht te plaatsen over de mening van het bestuur m.b.t. het wel of niet laten opereren aan rug of nek in het buitenland. Verder willen wij onder uw aandacht brengen op welke manier wij de belangen behartigen van mensen met rug- en/of nekklachten.

- We houden door contacten met medisch specialisten (orthopeden, neurochirurgen, anesthesiologen etc) en door studie, de ontwikkelingen op gebied van rug- en/of nekklachten heel goed bij, en streven naar goede en snelle zorg op dat gebied. Daarbij is ons uitgangspunt steeds dat een goede en snelle (mogelijkheid tot) diagnosestelling op de eerste plaatst komt, en dat de behandelmogelijkheden vervolgens eveneens tijdig voorhanden dienen te zijn. Bij voorkeur in Nederland, maar als het moet, dan in het buitenland. Dat dragen wij als NVVR “de Wervelkolom” ook naar buiten uit. Zowel in de pers, binnen zorgcircuits, bij verzekeraars, en in de media. Aanstaande vrijdag 2 februari, bijvoorbeeld, zijn wij gevraagd mee te werken aan het programma “In de Knip” van omroep MAX, (Nederland 2, 19.20 uur) om daar over vergoedingen van behandelingen in het buitenland ons zegje te doen. Verder zijn er elke maand en op een vast tijdstip inloopspreekuren in ziekenhuizen waar ervaringsdeskundigen van de NVVR "de Wervelkolom" aanwezig zijn om met u te praten, naar u te luisteren of u van informatie te voorzien. ( zie agenda op onze homepage).
Vanuit onze contacten en opgebouwde kennis kunnen wij onze leden verder persoonlijk informeren en adviseren, en behulpzaam zijn bij het doorgeleiden naar de medisch adviseurs van de NVVR “de Wervelkolom”
Zie verder op onze homepage onder het kopje “Nieuws” en “Vereniging” meer over het nut van u aanmelden als lid, voorzover u dit nog niet bent. Kortom; wij willen voor u “ Méér dan een steuntje in de rug zijn “ .

Leen Voogt, Voorzitter NVVR “de Wervelkolom”
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!