Nieuws

 Wie heeft nooit eens last van4-2-2011

Rugpijn
 

Wie heeft nooit eens last van – al dan niet vage- rugklachten? Maandagavond 14 februari hoort u in de bibliotheek Heerenveen alles over mogelijke oorzaken en de behandeling ervan. Wat kunt u er zelf aan  doen en wanneer roept u deskundige hulp in?

Aan de hand van een powerpoint presentatie geeft dr. Rita Schiphorst u op aanschouwelijke wijze inzicht in alles wat er maar te weten valt over rugafwijkingen en –aandoeningen, en wat daar zoal aan te doen is.
Rugklachten kunnen het gevolg zijn van aangeboren afwijkingen of bijvoorbeeld slijtage, een verkeerde houding, een ongeluk.

Drs. Rita Schiphorst van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van chronische pijnklachten van het houdings- en bewegingsapparaat. In haar promotieonderzoek richtte zij zich specifiek op lage rugklachten.  Schiphorst is onder andere lid van de Werkgroep Pijnrevalidatie Nederland (WPN).
Zeer waarschijnlijk wordt haar verhaal deze avond aangevuld door neuroloog Maarten Coppes, die alles kan vertellen over de neurologische kant van rugklachten.

De avond begint om 19.30 uur en is om 21.30 afgelopen. Aanmelding van tevoren is gewenst. Dit kunt u doen bij de servicebalie in de bibliotheek, telefonisch (0513-626675)
of via http://www.bibliotheekheerenveen.nl/actueel/aanmelden-activiteiten
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!