Nieuws

 Gezocht voor onderzoek21-3-2011
Gezocht voor onderzoek naar de effecten van lage rugpijn op houdingscontrole van de romp “mannen en vrouwen (18-65 jaar) met langdurige (> 6 weken) aspecifieke lage rugklachten”

Voor ons bacheloronderzoeksproject naar de effecten van lage rugpijn op houdingscontrole van de romp, zijn wij (bachelorstudenten Bewegingswetenschappen aan de VU) op zoek naar mensen van 18 tot 65 jaar, met regelmatige en/of langdurige aspecifieke lage rugklachten. Aspecifiek wil zeggen dat er geen aanwijsbare oorzaak (bijvoorbeeld een hernia) is gevonden voor de pijn.

Neem contact met ons op als u zich herkent in bovenstaande beschrijving en als u ons wilt helpen de effecten van lage rugpijn op houdingscontrole beter te begrijpen. Hoewel deelname aan dit onderzoek u niet van uw rugklachten af helpt, zullen de resultaten van dit onderzoek bijdragen aan een theoretisch kader op basis waarvan preventie en behandeling van rugpijn in de toekomst hopelijk beter mogelijk wordt.

Voor het onderzoek vragen we u één dagdeel langs te komen op de Faculteit der Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam voor een aantal metingen. Tijdens deze metingen zal uw romphouding op verschillende manieren licht verstoord worden, terwijl u probeert zo goed mogelijk stil te zitten. Uw houding en spieractiviteit worden hierbij gemeten met behulp van plakkers op je huid.

Beloning: De eventueel gemaakte reiskosten van en naar de meetlocatie worden vergoed en u ontvangt een kleine attentie als dank voor uw deelname.
                          
Voor informatie: Nathalie Oomen
E-mail: nathalieoomen@gmail.com
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!