Nieuws

 Webinar voor patiënten 'Gezond leven met chronische pijn'11-11-2021

Een chronische aandoening of beperking in het functioneren kan grote invloed hebben op het leven. Toch kan er mogelijk meer dan u zelf denkt. In de reeks webinars “Ik en mijn gezondheid” kijken we dan ook naar gezond leven met een aandoening in plaats van naar ziek zijn. We kijken naar wat wèl kan en helpen u te ontdekken waar mogelijkheden liggen. Ons motto is “Haal het beste uit jezelf” en wij helpen u dat zo goed mogelijk te doen. In iedere webinar staat dan ook gezond leven centraal. Maar we bespreken dit steeds in relatie tot een ander ziektebeeld/klachtenbeeld. Dat doen we telkens samen met ervaringsdeskundigen. In de eerste webinar staat “Gezond leven met chronische pijn” centraal.

Programma
Tijdens het webinar gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen, vertegenwoordigers van de patiëntenvereniging en zorgverleners met als aandachtsgebied revalidatie en chronische pijn. Aan bod komen vragen zoals: Wat is chronische pijn eigenlijk? Wat heeft het voor impact op je brein en op je lijf? Wat kun je zelf doen om die impact te verkleinen? Maar wat als het zelf niet lukt? En wat zegt de wetenschap er over?

Paul Kurvers ontvangt als host de volgende sprekers:
- Ilona Thomassen, voorzitter Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem, ervaringsdeskundige
- Ellen Meulenbeek, ervaringsdeskundige
- Marlies den Hollander, psycholoog-onderzoeker Adelante/MUMC+
- Mario Geilen, physician assistant gespecialiseerd in chronische pijn
- Jeanine Verbunt, hoogleraar revalidatiegeneeskunde Adelante/MUMC+

De Academische Werkplaats Revalidatie is een samenwerkingsverband van de Universiteit Maastricht en Adelante.

Doelgroep
Ons programma richt zich op mensen met chronische pijn die beperkt worden in hun dagelijks leven. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom.

Datum en tijd
Woensdag 19 januari 2022 van 18:30-19:30 uur.

Deelname en aanmelding
Deelname aan deze webinar is gratis. We vragen u wel vooraf aan te melden via het online aanmeldformulier. In de loop van januari 2022 ontvangt u een link om aan de webinar deel te nemen.

Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!