Nieuws

 Zorgen over PG-beleidskader14-3-2022
Beste leden,
 
Volgende week donderdag vindt in de Tweede kamer het uitgestelde debat plaats over patiëntenrechten en governance.
Commissiedebat Governance in de zorg / IGJ / Patiënten- cliëntenrechten.
 
Vanuit de drie koepels vragen we ook in dat overleg aandacht voor het PG-beleidskader en andere zaken die de PG-beweging betreffen. Dat is geen vanzelfsprekendheid, omdat het PG-beleidskader geen vast agendapunt is in dit overleg, maar het er wel in past, vinden wij.
We zijn daarmee wel afhankelijk van Kamerleden in dit debat, en de aandacht die zij willen vragen voor het PG-beleidskader. Eerder stuurden wel al een brief over het PG-beleidskader. Vandaag stuurden we vanuit de koepels echter nog een aanvullende brief, zie de bijlage.
 
Er ontstonden recent, na overleg met VWS, grote zorgen over het PG-beleidskader vanaf 2023. Er blijken nu definitief geen extra structurele middelen voor dat kader te worden vrijgemaakt in het regeerakkoord, anders dan het huidige budget van 21 miljoen euro.
We weten dat het kader zelf er inhoudelijk goed uit ziet. Met ruimte voor meer taken, nieuwkomers, samenwerkingsverbanden, de regio en wat dies meer zij. Eerder ook gesteund door minister Van Ark.
We lobbyen, zoals bekend, al lange tijd voor een budget van 60 miljoen. Dat budget sluit aan bij de taken en ambities die we hebben en ons wachten. En dat blijven we doen. Nu geven we aan dat, als er geen extra gelden beschikbaar zijn, die gelden dan maar uit bestaande middelen (projecten -thema’s) moeten worden vrijgemaakt.


 ​​​​​​​
 
Werkdagen: maandag t/m donderdag
M 06 21 82 20 22
Patiëntenfederatie Nederland vertegenwoordigt 200 patiëntenorganisaties.
Wij maken ons sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben. Lees meer >

Beschikbare downloads

Brief over PG-beleidskader
  

Tip: Om PDF documenten te kunnen openen, lezen en uitprinten dient Adobe Acrobat Reader geïnstalleerd te zijn op uw computer. U kunt Acrobat Reader gratis downloaden.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!