Nieuws

 Meldweek Hulpmiddelen verlengt tot 31 december3-12-2007
NPCF en beroepsorganisaties organiseren Meldweek Hulpmiddelen
Vul de vragenlijst in via: http://monitor.npcf.nl/hulpmiddelen

  • Verlengt tot 31 december 2007

Van alle kanten komen signalen binnen over knelpunten bij het verkrijgen van hulpmiddelen, zowel via de Zorgverzekeringswet als die voorheen via de WVG werden verstrekt. Bekend zijn lange wachttijden en ingewikkelde aanvraagprocedures, maar ook over de vergoeding zelf zijn klachten.
De NPCF en de beroepsorganisaties KNGF (fysiotherapeuten), NVE (ergotherapeuten) en V&VN (verpleegkundigen en verzorgenden) willen boven tafel krijgen welke knelpunten er precies leven. Daarom organiseren zij van 3 tot en met 7 december een speciale Meldweek Hulpmiddelen. Ervaringen kunnen gemeld worden bij het meldpunt Consument en Zorg van de NPCF.

De Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie en KNGF, NVE en de V&VN willen een goed beeld krijgen van de problematiek. Daarom roepen ze zorggebruikers en beroepsbeoefenaren op hun ervaringen met het verkrijgen van hulpmiddelen van 3 tot en met 7 december te melden bij het meldpunt Consument en Zorg.
Het gaat daarbij zowel om hulpmiddelen vanuit de Zorgverzekeringswet (o.a. gehoorapparaat, protheses, incontinentiemateriaal) als om hulpmiddelen voor langdurende zorg (zoals scootmobiel, woningaanpassing of sta-op-stoel). Ook positieve ervaringen zijn welkom.

Meldpunt Consument en Zorg
Telefoon 030 – 291 67 77, maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur
meldpunt@consument-en-zorg.nl
www.npcf.nl (meldpunt)
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!