Nieuws

 Ervaringsdeskundigheid gezocht voor de keuzehulp hernia: wel/niet opereren16-2-2008
Het Kwaliteitsinstituut CBO heeft het voornemen een digitale keuzehulp te maken voor mensen die voor de keuze staan hun hernia wel of niet te laten opereren .
'Digitaal' betekent dat op www.kiesBeter.nl een soort stroomschema komt, dat mensen met een hernia toegeruste informatie biedt voor de keuze om wel of niet hun hernia te laten opereren.

Het CBO werkt hierin samen met de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten (NVVR) "de Wervelkolom" en verschillende medische professionals.
De NVVR en NPCF (Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie) vinden het belangrijk dat de keuzehulp juist aansluit bij de behoeften aan informatie die herniapatiënten hebben. Daarom willen we graag in contact komen met mensen die onlangs voor die keuze hebben gestaan en wel of juist niet hebben gekozen voor een herniaoperatie. Het liefst spreken we mensen, die niet langer dan 1 jaar geleden voor deze keuze stonden.

In het groepsgesprek wordt in kaart gebracht welke informatie door patiënten met een rughernia belangrijk wordt gevonden en of zij wellicht in de gesprekken informatie hebben gemist, die in een dergelijk keuze-instrument goed zou kunnen worden opgenomen. Deze informatie wordt vervolgens uitgewerkt met de kennis van de professionals tot de digitale keuzehulp.
Graag willen we dit concept dan weer voorleggen, of de digitale keuzehulp voldoet aan de wensen zoals die in het groepsgesprek zijn opgesteld.
De keuzehulp komt in de vroege zomer van 2008 op de site van kiesBeter.nl.

Het gaat om 1 bijeenkomst van maximaal 2 uur die binnenkort wordt gehouden en kan pas worden gepland nadat het aantal aanmeldingen bekend is.

De bijeenkomst wordt gehouden op het kantoor van de NPCF in Utrecht. Het kantoor is goed bereikbaar met openbaar vervoer, maar natuurlijk ook met de auto.
Reiskosten worden vergoed en voor deelname aan de bijeenkomst ontvangt u een Iris -check van € 50,-

Als u ons wil helpen om de benodigde informatie in de keuzehulp weer te geven, neem dan contact op met Martine Versluijs.
Telefonisch: 030 - 291 6748, per mail: MVersluijs@npcf.nl

Leen Voogt, voorzitter NVVR "de Wervelkolom"
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!