Nieuws

 Oproep: Ervaring gevraagd4-2-2009


De CG-Raad onderzoekt hoe keuringsartsen en bedrijfsartsen beoordelen of mensen voldoende doen om beter
te worden en/of om weer aan het werk te kunnen.De CG-Raad wil met de ‘Enquête beoordeling herstelgedrag’ achterhalen wat uw ervaringen zijn met keurings- of bedrijfsartsen. Wij willen graag weten wat u vindt van de reactie van de arts op uw inspanningen.

Wat is herstelgedrag?

Bij aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijgt u een keuring door een arts. Deze keuringsarts kijkt naar uw medische situatie zoals uw ziekte, klachten en beperkingen. Hij beoordeelt ook of u zich voldoende inspant om beter te worden en weer aan het werk te kunnen. Dit laatste wordt ‘herstelgedrag’ genoemd. Ook bedrijfsartsen kijken hiernaar.

Waarom dit onderzoek?

De CG-Raad gebruikt uw ervaringen om mee te helpen een goede richtlijn op te stellen voor keuringsartsen. In de ‘Richtlijn herstelgedrag’ komt te staan waar de artsen naar moeten kijken om herstelgedrag te kunnen beoordelen. Zo krijgen zij meer houvast. Dit schept ook voor de mensen die beoordeeld worden meer duidelijkheid.

Doe dus mee!

Heeft u een arbeidsongeschiktheidskeuring gekregen? Dan vragen wij u om voor 15 maart te reageren op onze digitale vragenlijst. U vindt hier de vragenlijst.

Gevolgen

Mensen zijn in principe vrij om te kiezen voor een bepaalde behandeling of manier van omgaan met hun ziekte, maar deze keuze kán consequenties hebben voor het loon of de uitkering. Het oordeel van de bedrijfsarts of de keuringsarts speelt daarbij een belangrijke rol. Dus geeft uw ervaringen door. Dit is belangrijk voor u!
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!