Nieuws

 Verdien kosten van ziekte of handicap terug5-2-2009
De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) lanceert 
5 februari een website en een brochure die mensen met een handicap of chronische ziekte helpt bij hun belastingaangifte over 2008. Chronisch zieken en mensen met een handicap maken vaak extra kosten in verband met ziekte of handicap
. Met behulp van deze site kunnen zij honderden tot duizenden euro’s van hun extra kosten terugverdienen bij de Belastingdienst.
Zie de site: http://www.belastingvoordeelvoorgehandicapten.nl/ of http://www.belastingvoordeelvoorchronischzieken.nl/.

De site geeft stapsgewijs en in begrijpelijke taal uitleg over het invullen van de aangifte over 2008. Rekenvoorbeelden verduidelijken hoe gemaakte kosten terug zijn te verdienen, via de regeling Buitengewone Uitgaven (BU). Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor vervoer van en naar het ziekenhuis, kosten voor verzorging en verpleging of kosten voor de aanschaf van hulpmiddelen.
De informatie van de website is tegelijkertijd met het elektronische aangifteformulier van de Belastingdienst te gebruiken. Het bedrag dat mensen terugkrijgen, hangt af van hun inkomen en dat van een eventuele fiscale partner. Dit jaar kunnen mensen voor het laatst hun kosten over 2008 via de regeling Buitengewone Uitgaven aftrekken.

Brochure Belastingvoordeel
Voor mensen die niet over Internet beschikken geeft de CG-Raad de brochure ‘Belastingvoordeel 2008’ uit. Deze brochure is te bestellen via de Bestellijn van de CG-Raad, telefoon (030) 291 66 50, op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur. De brochure kost € 3 plus verzendkosten. De brochure is ook te bestellen via de webwinkel van de CG-Raad: www.cg-raad.nl/winkel.
De brochure geeft ook informatie over de nieuwe Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg). De Wtcg is per 1 januari 2009 ingegaan en omvat nieuwe regelingen voor de tegemoetkoming in meerkosten door ziekte en handicap.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!