Nieuws

 Meer keus voor dragers orthopedisch schoeisel18-12-2006
Meer keus voor dragers orthopedisch schoeisel
Zorgverzekeraars Univé, VGZ en Achmea bieden hun verzekerden vanaf januari 2007 de mogelijkheid aangepaste confectieschoenen te kiezen uit hippe schoencollecties.

Tot voor kort konden dragers van orthopedisch schoeisel alleen terecht bij een orthopedisch schoenmaker. Het Podopoint initiatief is een alternatief, waardoor dragers van orthopedisch schoeisel meer keuzevrijheid krijgen.
Bij een modieuze schoenenzaak met het Podopoint keurmerk kunt u nu ook terecht voor schoenen naar uw smaak.

Hoe werkt het?
Indien u orthopedische schoenen draagt die door de zorgverzekeraar zijn betaald, dan kunt u met een verwijzing van uw behandelend arts nu terecht bij een erkende voetspecialist (registerpodoloog). De podoloog beoordeelt uw voeten. Bij een Podopoint winkel zoekt u schoenen naar uw smaak uit. De winkelier zorgt er samen met de podoloog voor dat de door u gekozen schoenen worden aangepast.

Wat is uw voordeel?
Het belangrijkste voordeel is dat u keuze heeft uit modieuze schoenen en dat uw voetproblemen niet of nauwelijks zichtbaar zijn. De Podopoint winkels hebben een korte levertijd. Daarnaast wordt de rekening door de podoloog ingediend bij uw verzekeraar. U betaalt alleen de wettelijke eigen bijdrage.

Is de kwaliteit gewaarborgd?
Registerpodologen werken nauw samen met Podopoint winkels. De winkels hebben een keurmerk dat wordt bewaakt door Stichting LOOP (Landelijk Overkoepelend Orgaan voor de Podologie). Bij ernstige voetproblemen blijft orthopedische schoenen vervaardigd door een orthopedisch schoenmaker noodzakelijk.

Meer informatie?
Kijk voor een Podopoint bij u in de buurt op www.podopoint.nl.Heeft u nog andere vragen, dan kunt u terecht bij de dichtstbijzijnde verzekeringswinkel of belt u met uw verzekeraar.
Nieuwsbrief
E-mail
Nieuwsarchief
Raadpleeg ook ons nieuwsarchief!